BDR THERMEA GROUP - Jiaxing

Location -  Nanhu District, Jiaxing
Size - 4000 SQM
Client - BDR Thermea Group
Year - 2020
Services - Design & Construction
JAXDA was assigned to design and build the new office spaces for BDR Thermea Group, in Jiaxing, China.

Focusing on manufacturing and distributing smart thermal comfort solutions, BDR Thermea Group develops innovative products and services that save energy and cut carbon emissions. Their culture is centered on putting sustainability goals into action by being an energy transition enabler, a great work place and connecting products through one complete system thinking.
Using their strong statements, JAXDA designed a fluid space which enables focused and collaborative work, by using natural, bright color materials and clean lines. 

All buildings received, after completion of all phases, LEED certifications as it follows: LEED Platinum for R&D Building and LEED Gold for Production Building and Warehouse.

The new building in Jiaxing benefits from plenty of natural light passing through the atrium skylight, one important element that was taken into consideration when developing the interior design. The main stairs were also considered as central part of design, by representing the core and connection between floors and employees from different departments. In all areas, the artificial lighting for public spaces is controlled by movement sensors and three levels of intensity as part of LEED Certification requirements. The individual lighting for office areas can be controlled by each user while sitting at their desks. R&D Building fully benefits of height adjustable workstations for all open offices as well as enclosed office areas. Throughout the entire space there is a variety of furniture, from coffee siting areas to bar standing places in order to increase the comfort and well-being of the users.  

The office spaces, including meeting and rest area, are located mainly in R&D and Production Buildings with a few of them located in Warehouse Building.

The main building, R&D includes four floors with a terrace and canteen occupying fully the 4th floor. The reception located at 1st floor is strongly connected with the stairs, allowing the visitors to enjoy the view and light from the above skylight. The background wall design introduces the customers into BDR world before moving forward through the building. 2nd floor was dedicated to open offices, enclosed offices and meeting areas. The space around the central stairs was used for public interactions, with the purpose of creating a stronger sense of community. This floor also benefits from a connection with the offices and rest area from Production Building. From there, the production line is visible for visitors from coffee and lounge areas through a full height window facing the 1st floor. The materials used are in the same tone as R&D Building, focusing on comfort, function and natural feel. All floors of the main building benefit from a natural green plant wall with an integrated water recirculation system. 

Together with the abundance of natural light they contribute to the well-being of the employees. 
The ventilation of the buildings was made with chill beams hidden in the ceiling, for, a more comfortable feeling compared with the normal HVAC system and energy efficiency. Another important contributor to achieve efficiency and comfort was the floor heating system present in all areas.